Jsme s Vámi již 19 let

Vaření s Miele a Zdeňkem Pohlreichem - 1.díl

V prvním díle seriálu “Vařte doma jako šéf!” si šéfkuchař Zdeněk Pohlreich pozval do studia hosta Mirai Navrátila, frontmana skupiny Mirai. Spolu na spotřebičích Miele připravili marinovaná žebra Memphis s bylinkovým dipem a jako dezert klasické créme brulée. Ačkoliv Mirai na začátku videa přiznal, že vaření nepatří mezi jeho velké koníčky, postavil se k němu pod vedením šéfa čelem a ostudu si rozhodně neutrhl.

Podívejte se na to, jak jim to společně u plotny šlo:


Recept na marinovaná vepřová žebírka Memphis s bylinkovým dipem

Ingredience:

Maso
  • 1,5 kg vepřových žeber
  • 150 ml červeného vinného octa
  • 1 palice česneku
  • Sůl
Marináda
  • 1 stroužek česneku
  • 1 cm čerstvého zázvoru
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 50 g třtinového cukru
  • 40 ml jablečného octa
  • 80 ml kvalitního kečupu
  • ½ lžičky mleté uzené papriky
  • Pepř
Dip
  • 1 x bílý jogurt
  • 1 x sýr Cottage
  • Česnek
  • Bylinky (oregano, bazalka, tymián, máta)
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

Předem připravená žebírka, která se asi 1,5 hodiny vařila v osolené vodě spolu s přepůlenou palicí česneku a červeným vinným octem obalil šéf v marinádě. Tu si ve spolupráci se svým hostem přichystal z uzené papriky, kvalitního kečupu, třtinového cukru, jablečného octa. Směs okořenil pepřem a najemno nasekaným česnekem. Pro zvýraznění chuti přidal ještě zázvor. Po pečlivém zamíchání už stačilo marinádou pořádně obalit předvařená žebra a přenést je do pekáčku. Tam je Zdeněk Pohlreich ještě zlehka potřel rostlinným olejem, aby se při pečení nepřipalovala a navrch přidal i zbytek marinády. Pak už je nechal péct v troubě Miele rozpálené na 180 °C. Po vytažení ještě zlehka doladil barvu flambovací pistolí.

V průběhu pečení masa si šéfkuchař spolu se svým hostem připravil jednoduchou bylinkovou marinádu. Smíchali cottage cheese s jogurtem, osolili, opepřili a přidali nasekaný česnek a bylinky podle chuti. Výběr padl na oregano, bazalku, tymián a mátu. Pak už jen vše zamíchali dohromady a výborný dip k pečeným žebrům byl hotový.

Recept: Vanilkové créme brulée podle šéfa

Ingredience:

  • 1 vanilkový lusk
  • 80 g plnotučného mléka
  • 160 g smetany ke šlehání
  • 70 g žloutků
  • 30 g cukru krupice
  • Třtinový cukr

Postup:

Při přípravě créme brulée naučil Zdeněk Pohlreich svého hosta, jak podélně rozpůlit vanilkový lusk a vyškrábnout z něj semínka. Ty pak přidali do misky s krupicovým cukrem. Do stejné misky následovaly i žloutky a část smetany. Všechno poté pečlivě smíchali dohromady. Mezitím si v hrnečku na varné desce svařili mléko s druhou částí smetany a ještě vroucí nalili za stálého míchání k připravené směsi. Tím částečně povařili vaječné žloutky a směs získala žádanou konzistenci. Pak už Mirai rozlil základ pro créme brulée do mističek, ve kterých ho budou ve finále servírovat. Mističky přemístili do vestavné parní trouby Miele a nechali vařit 20 minut při teplotě 80 °C. Pokud doma nemáte parní troubu, radí Zdeněk Pohlreich naskládat mističky do většího plechu zalitého vodou a takto péct v klasické pečicí troubě. Po vytažení z trouby je třeba créme brulée minimálně dvě hodiny chladit v ledničce. Poté už jen stačí zasypat celý povrch třtinovým cukrem a ten pečlivě roztavit flambovací pistolí.
 

Pro naše zákazníky chystáme také spoustu prémiových služeb. Chcete vědět jaké? Podívejte se ».

Miele Center Vlášek

Showroom Miele najdete na adrese
Mrštíkova 2140/11 v Hradci Králové
nedaleko OC Futurum.

Zobrazit další kontakty
Nový showroom Miele! Nový showroom Miele!

Proč nakoupit u nás

Jsme dlouhodobý a stabilní prodejce, již 19 let na trhu.

Dopravu a instalaci spotřebičů Miele máme po celé ČR zdarma.

Máme kamenný obchod v Hradci Králové.

Naprostou většinu zboží máme skladem.

Heuréka
Tyto stránky používají cookies. Setrváním na stránkách s tímto souhlasíte. Více informací