Vaření s Miele a Zdeňkem Pohlreichem - 9.díl
V devatém díle seriálu “Vařte doma jako šéf!” se předvedl nejen Zdeněk Pohlreich, ale také jeho bývalý kolega šéfkuchař Radek Šubrt, kterého můžete znát především z kuchařské show MasterChef, kde zasedal jako porotce. Navzájem se inspirovali, předvedli své kulinářské umění a připravili výborné chody. Hlavní chod si můžete vybrat ze dvou způsobů - pašírovaného nebo pečeného lososa. Jako dezert upekli jablečný crumble se skořicovým tvarohem.
Podívejte se na video:
Recept na pošírovaný losos s fenyklovým salátem
Ingredience:Losos
|
Postup:Ze všeho nejdříve si šéfkuchaři přendali lososa na pekáč, kterého osolili a opepřili. Na lososa nezapomněli také přidat citron. Dalším krokem bylo okrájení fenyklu na velmi tenké plátky a vyříznutí košťálu. Zdeněk Pohlreich na přípravu dresinku využil cukru a oleje, obě přísady potom prošlehal a ochutil solí a pepřem. Radek Šubrt převzal pomyslnou štafetu - nakrájel ředkvičky, polníček, čerstvý špenát a připravil tak fenyklový salát. Při pošírování je důležité dávat pozor na teplotu, ta by se měla pohybovat mezi 75 a 95 °C. Poté, co byl losos připravený již stačilo přendat fenyklový salát na talíř a lososa posadit na vrch. |
Recept: Jablečný crumble se skořicovým tvarohem
Ingredience:Suroviny
|
Postup:Šéfkuchaři se společně vrhli na přípravu dezertu. Oloupali jablka a nakrájeli je na kostičky. Následně je dali na rozpálenou pánev s máslem, kapkou bílého vína a lžící cukru. Šéf vymazal mysky a jeho kolega přidal k jablkům rozinky a skořici. Ty následně přesunuli z pánve do připravených mističek. Pro přípravu drobenky promačkali kešu ořechy, ke kterým přidali ovesné vločky a cukr. Nachystali si povolené máslo, vytvořili žmolenku a dodali malinko skořice a vanilkového cukru. Crumble rozdělili zvlášť s ořechy a müsli a strčili ho na 200°C péct do trouby značky Miele. Poté stačilo vyndat misky a na závěr celého dezertu ještě zamíchat tvaroh se skořicí, který vše perfektně doladil. |
Recept na pečený losos s bramborami, dušeným chřestem a holandskou omáčkou
Ingredience:Losos
|
Postup:Lososa si nejdříve připravili na pekáč a na druhý plech si dali brambory, které osolili, opepřili a ochutili nasekaným rozmarýnem. Potom je nechali péct v troubě. Pohlreich oddělil dřevnatý kousek chřestu a na 5 minut nechal chřest podusit. Chřest poté přidal na pánev s máslem pro ochucení a následovalo krájení - chřest přendali zpátky z pánve a nasekali na kousky. Stejným způsobem nakrájeli také cibulku. Na lososa nezapomněli vymačkat citron. Rybu nechali péct na 5 minut v troubě. Při čekání na lososa si připravili holandskou omáčku. Oddělili 3 žloutky, které rozšlehali. Na pánev si nalili jako základ bílé víno a přidali rozšlehané vajíčka. Poté nahřáli pánev a pomalinku přidávali máslo. Holandskou omáčku dosolili, dopepřili a přidali citronovou šťávu. Z trouby vyndali brambory a lososa. Chřest s míchaný s jarní cibulkou a ředkvemi přendali k bramborám a k nim také přidali lososa s citronem. Zdeněk Pohlreich dodal holandskou omáčku a mohlo se servírovat. |
Pro naše zákazníky chystáme také spoustu prémiových služeb. Chcete vědět jaké? Podívejte se ».
Miele Center Vlášek
Showroom Miele najdete na adrese
Mrštíkova 2140/11 v Hradci Králové
nedaleko OC Futurum.
Proč nakoupit u nás
Jsme dlouhodobý a stabilní prodejce, již 23 let na trhu.
Dopravu a instalaci spotřebičů Miele máme po celé ČR zdarma.
Máme kamenný obchod v Hradci Králové.
Naprostou většinu zboží máme skladem.
-
Pracovní dny 9:00–18:00 Showroom Mrštíkova 2140/11, Hradec Králové
-
+420 777 922 700
(po-ne, 8:00 - 22:00) -
info@elektrovlasek.cz
Většinou odpovídáme do 2 hodin