Vaření s Miele a Zdeňkem Pohlreichem - 4.díl
Pozvání od šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha do čtvrtého dílu seriálu “Vařte doma jako šéf!” přijala herečka Jitka Schneiderová. Od začátku se Jitka vůbec ničeho nezdráhala a vrhla se do všeho po hlavě. S pozitivní energií a úsměvem na tváři i přes roušku spolu vytvořili kapustové listy plněné mletým masem a rajčatovou omáčkou. Jako dezert dohromady vykouzlili pravé francouzské palačinky Crêpes Suzette.
Nahlédněte pod pokličku:
Recept na kapustové listy plněné mletým masem s rajčatovou omáčkou
Ingredience:Kapustové listy
Salát
|
Postup:Přípravu chodu nechal šéfkuchař převážně na hostovi. Jitka se s radostí ujala mletého masa, které důkladně rozmačkala. Šéf neotálel a přidal do masa nakrájenou cibuli. Na řadu přišel tymián pro správné dochucení. Mezitím si do osolené vody přidali kapustové listy a nechali je vařit do změknutí. Následně je z horké vody vyndali. Šéf do mletého masa dodal společně s troškou parmazánu i nakrájený česnek. Vyřízli tvrdý košťál a dovnitř do kapustových listů pečlivě zabalili mleté maso, z čehož vznikly závitky. Ty poté nechali zapéct v troubě. Zdeněk nakrájel slaninu a česnek. Do hrnce se nalila směs drcených rajčat v sáčku. Nemohly chybět také bylinky, oregáno a bazalka. Jitka vše svědomitě dochutila solí a pepřem. Zpracované maso v kapustových listech se zapeklo do trouby. Po zapečení se na vrch nalila předpřipravená rajčatová směs a vše se dalo ještě dovařit a znova dopéct. Příjemným závěrem se stalo servírování a prezentace jídla. |
Recept: Palačinky Crêpes Suzette
Ingredience:Těsto
Omáčka
|
Postup:Kombinace chutí tohoto dezertu hosta velice oslovila. Na pánvičku přidali mléko, špetku soli a oboje zamíchali. Šéfkuchař si nachystal 140 g hladké mouky. Nezkušený kuchař zde může udělat chybu již na samotném začátku. - vajíčka nikdy nepřidáváme dřív než mouku. Po promíchaní přidali dvě vejce a protože bylo těsto moc husté přilili o něco více mléka. Vzápětí přišel čas na Zdeňkovi dvě varianty vymačkání pomerančové kůry. První možnost je zcela prostá, šéf pouze nastrouhal a vymačkal pomeranč. Kouzlo druhé varianty spočívalo ve zbavení se celé pomerančové kůry a vykrojení jednotlivých dílků. Až teprve teď vymačkal šťávu. Hned nato si rozehřáli jinou pánev značky Miele a do ní přidali cukr. Při horké teplotě začal cukr karamelizovat a vznikl karamel. Zdeněk do karamelu slil všechnu pomerančovou šťávu naráz. Omáčku nechali chvilku povařit a rozpustit. Pro výraznější chuť je vhodná šťáva z citrónu a pomerančový likér.Pro přípravu těsta na palačinky bylo nejprve nutné rozpálit máslo na pánvi. Posléze těsto nalili na pánev a krouživými pohyby ho rovnoměrně rozprostřeli, aby bylo co nejtenčí. Šéf Jitku naučil jak správně přehodit palačinku na pánvi. Té se to napotřetí povedlo s velkou grácií. Ke konci napustili kousky pomeranče do omáčky a přidali samotné palačinky. Šéfkuchař následně se svým proslulým smyslem pro detail servíroval francouzský dezert se segmenty pomeranče na vrchu každé palačinky. |
Pro naše zákazníky chystáme také spoustu prémiových služeb. Chcete vědět jaké? Podívejte se ».
Miele Center Vlášek
Showroom Miele najdete na adrese
Mrštíkova 2140/11 v Hradci Králové
nedaleko OC Futurum.
Proč nakoupit u nás
Jsme dlouhodobý a stabilní prodejce, již 23 let na trhu.
Dopravu a instalaci spotřebičů Miele máme po celé ČR zdarma.
Máme kamenný obchod v Hradci Králové.
Naprostou většinu zboží máme skladem.
-
Pracovní dny 9:00–18:00 Showroom Mrštíkova 2140/11, Hradec Králové
-
+420 777 922 700
(po-ne, 8:00 - 22:00) -
info@elektrovlasek.cz
Většinou odpovídáme do 2 hodin