Infolinka: +420 777 922 700 nebo +420 608 482 203 (po-ne, 8-22 hod.)
Jsme s Vámi již 23 let

Vaření s Miele a Zdeňkem Pohlreichem - 4.díl

Pozvání od šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha do čtvrtého dílu seriálu “Vařte doma jako šéf!” přijala herečka Jitka Schneiderová. Od začátku se Jitka vůbec ničeho nezdráhala a vrhla se do všeho po hlavě. S pozitivní energií a úsměvem na tváři i přes roušku spolu vytvořili kapustové listy plněné mletým masem a rajčatovou omáčkou. Jako dezert dohromady vykouzlili pravé francouzské palačinky Crêpes Suzette.

Nahlédněte pod pokličku:


Recept na kapustové listy plněné mletým masem s rajčatovou omáčkou

Ingredience:

Kapustové listy
  • 6–8 listů kapusty
  • 800 g vepřového mletého masa
  • 200 g slaniny
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • 50 g strouhanky
  • sůl a čerstvě mletý pepř
Salát
  • 600 g drcených konzervovaných
  • rajčat
  • 1 lžička krupicového cukru
  • špetka soli a pepře

Postup:

Přípravu chodu nechal šéfkuchař převážně na hostovi. Jitka se s radostí ujala mletého masa, které důkladně rozmačkala. Šéf neotálel a přidal do masa nakrájenou cibuli. Na řadu přišel tymián pro správné dochucení. Mezitím si do osolené vody přidali kapustové listy a nechali je vařit do změknutí. Následně je z horké vody vyndali. Šéf do mletého masa dodal společně s troškou parmazánu i nakrájený česnek. Vyřízli tvrdý košťál a dovnitř do kapustových listů pečlivě zabalili mleté maso, z čehož vznikly závitky. Ty poté nechali zapéct v troubě. Zdeněk nakrájel slaninu a česnek. Do hrnce se nalila směs drcených rajčat v sáčku. Nemohly chybět také bylinky, oregáno a bazalka. Jitka vše svědomitě dochutila solí a pepřem. Zpracované maso v kapustových listech se zapeklo do trouby. Po zapečení se na vrch nalila předpřipravená rajčatová směs a vše se dalo ještě dovařit a znova dopéct. Příjemným závěrem se stalo servírování a prezentace jídla.

Recept: Palačinky Crêpes Suzette

Ingredience:

Těsto
  • Těsto
  • 250 ml polotučného mléka
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • 140 g hladké mouky
  • zhruba 100 g másla na smažení

Omáčka
  • 2 pomeranče
  • 100 g másla
  • 100 g třtinového cukru
  • 2 lžíce pomerančového likéru

Postup:

Kombinace chutí tohoto dezertu hosta velice oslovila. Na pánvičku přidali mléko, špetku soli a oboje zamíchali. Šéfkuchař si nachystal 140 g hladké mouky. Nezkušený kuchař zde může udělat chybu již na samotném začátku. - vajíčka nikdy nepřidáváme dřív než mouku. Po promíchaní přidali dvě vejce a protože bylo těsto moc husté přilili o něco více mléka. Vzápětí přišel čas na Zdeňkovi dvě varianty vymačkání pomerančové kůry. První možnost je zcela prostá, šéf pouze nastrouhal a vymačkal pomeranč. Kouzlo druhé varianty spočívalo ve zbavení se celé pomerančové kůry a vykrojení jednotlivých dílků. Až teprve teď vymačkal šťávu. Hned nato si rozehřáli jinou pánev značky Miele a do ní přidali cukr. Při horké teplotě začal cukr karamelizovat a vznikl karamel. Zdeněk do karamelu slil všechnu pomerančovou šťávu naráz. Omáčku nechali chvilku povařit a rozpustit. Pro výraznější chuť je vhodná šťáva z citrónu a pomerančový likér.

Pro přípravu těsta na palačinky bylo nejprve nutné rozpálit máslo na pánvi. Posléze těsto nalili na pánev a krouživými pohyby ho rovnoměrně rozprostřeli, aby bylo co nejtenčí. Šéf Jitku naučil jak správně přehodit palačinku na pánvi. Té se to napotřetí povedlo s velkou grácií. Ke konci napustili kousky pomeranče do omáčky a přidali samotné palačinky. Šéfkuchař následně se svým proslulým smyslem pro detail servíroval francouzský dezert se segmenty pomeranče na vrchu každé palačinky.
 

Pro naše zákazníky chystáme také spoustu prémiových služeb. Chcete vědět jaké? Podívejte se ».

Miele Center Vlášek

Showroom Miele najdete na adrese
Mrštíkova 2140/11 v Hradci Králové
nedaleko OC Futurum.

Zobrazit další kontakty
Nový showroom Miele! Nový showroom Miele!

Proč nakoupit u nás

Jsme dlouhodobý a stabilní prodejce, již 23 let na trhu.

Dopravu a instalaci spotřebičů Miele máme po celé ČR zdarma.

Máme kamenný obchod v Hradci Králové.

Naprostou většinu zboží máme skladem.

Heuréka