Infolinka: +420 777 922 700 nebo +420 608 482 203 (po-ne, 8-22 hod.)
Jsme s Vámi již 23 let

Vaření s Miele a Zdeňkem Pohlreichem - 7.díl

Zdeněk Pohlreich si do sedmého dílu seriálu “Vařte doma jako šéf!” vybral modelku a herečku Alici Bendovou. Ta předvedla oslnivé kulinářské schopnosti. Za zmínku určitě stojí hruškový závin, který zvládla na jedničku. Šéf si vzal do parády hlavní chod v podobě candátu v kořeněné krustě s křenovými bramborami. Oba tak připravili jídla, která stojí za to!

Pochutnejte si:


Recept na candáta v kořeněné krustě s křenovými bramborami

Ingredience:

Ryba
  • 25 g panko strouhanky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 porce z candáta (à 350–400 g)
  • 1 menší hrst koriandru
  • 1 menší hrst hladkolisté petržele
  • ½ lžičky drceného černého pepře
  • ½ lžičky drceného červeného pepře
  • ½ lžíce hrubší mořské soli
  • sůl a čerstvě mletý pepř
Brambory
  • 800 g brambor typu B
  • 2 jarní cibulky
  • 20 g čerstvého křenu
  • 100 g másla
  • sůl

Postup:

Na začátku si šéf připravil brambory, které následně osolil a přidal k nim stonky z petržele. Poté slil vodu z hrnce a na pánvičce si opražil Panko strouhanku, která je namletá na hrubo a nesaje větší množství oleje. Zdeněk rozdrtil růžový a černý pepř, který smísil se strouhankou. Následně nakrájel jarní cibulku na kolečka a brambory promíchal společně se strouhaným křenem. Šéfkuchař si přendal strouhanku z pánve do hrnce a brambory znovu dochutil. Hned nato nakrájel petržel a s troškou koriandru vše sesypal do strouhanky. Poté došlo na přípravu candáta, kterého si nejdříve řádně osolil a opepřil. Potom ho přesunul na olej s máslem a opékal kůží napřed. Zdeněk candáta ještě obalil strouhankou, nalil na něj zbytek omáčky z pánve a přehodil ho na pečící papír. Alice rybu nechala zapéct na 195°C po dobu pěti minut. Rybí omáčka se skládala z jarní cibulky, ke které společně přidali růžový pepř a nalili do pánve víno. Správně nezapomněli na máslo a vše nechali rozpustit mimo varnou desku, aby se neoddělil tuk a voda. Do omáčky lze případně dodat petržel a šťáva z citronu. Na závěr vyndali rybu z trouby a hlavní chod servírovali s připravenou rybí omáčkou a zeleninou.

Recept: Hruškový závin

Ingredience:

Suroviny
  • 8 hrušek, oloupaných a nakrájených na plátky
  • 4 lžíce třtinového cukru muscovado
  • 100 g mandlové mouky
  • 60 g mandlí, nasekaných nahrubo
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžíce hruškovice
  • 450 g plundrového těsta
  • hladká mouka na pomoučení
  • 1 vejce, rozšlehané
  • 1 lžíce citronové šťávy

Postup:

Alice podle pokynů šéfa oškrábala šest hrušek. Do hrušek přimísila hnědý cukr, trošku mleté skořice a mandle. Vše společně s hruškovicí promíchali. Krasojízda pokračovala v přípravě těsta. Stůl si posypali hladkou moukou a host začal, pomocí válečku, válet listové těsto. Průběžně si mouku podsypávali a jakmile bylo těsto tenké, nasypali na štrůdl strouhanku. Alice rozklepla a rozšlehala dvě vajíčka, kterými potřela těsto po jeho okraji. Poté přišlo na řadu zabalení směsi do těsta a založení konců dospod. Společně si připravili pečicí papír na plech, do kterého přenesli těsto. To znova celé potřeli vajíčkem. Závin propíchali na několika místech a poté již následovalo pečení na 180°C. K hruškovému štrůdlu si šéf ve spolupráci s hostem připravil vychlazenou tekutou šlehačku, kterou zlehka našlehali a přidali k ní trošku hruškovice. Ke konci už stačilo pouze vyndat hruškový závin z pečící trouby, na talíř nalít šlehačku a na vrch položit hruškový štrůdl.
 

Pro naše zákazníky chystáme také spoustu prémiových služeb. Chcete vědět jaké? Podívejte se ».

Miele Center Vlášek

Showroom Miele najdete na adrese
Mrštíkova 2140/11 v Hradci Králové
nedaleko OC Futurum.

Zobrazit další kontakty
Nový showroom Miele! Nový showroom Miele!

Proč nakoupit u nás

Jsme dlouhodobý a stabilní prodejce, již 23 let na trhu.

Dopravu a instalaci spotřebičů Miele máme po celé ČR zdarma.

Máme kamenný obchod v Hradci Králové.

Naprostou většinu zboží máme skladem.

Heuréka