Vaření s Miele a Zdeňkem Pohlreichem - 7.díl
Zdeněk Pohlreich si do sedmého dílu seriálu “Vařte doma jako šéf!” vybral modelku a herečku Alici Bendovou. Ta předvedla oslnivé kulinářské schopnosti. Za zmínku určitě stojí hruškový závin, který zvládla na jedničku. Šéf si vzal do parády hlavní chod v podobě candátu v kořeněné krustě s křenovými bramborami. Oba tak připravili jídla, která stojí za to!
Pochutnejte si:
Recept na candáta v kořeněné krustě s křenovými bramborami
Ingredience:Ryba
Brambory
|
Postup:Na začátku si šéf připravil brambory, které následně osolil a přidal k nim stonky z petržele. Poté slil vodu z hrnce a na pánvičce si opražil Panko strouhanku, která je namletá na hrubo a nesaje větší množství oleje. Zdeněk rozdrtil růžový a černý pepř, který smísil se strouhankou. Následně nakrájel jarní cibulku na kolečka a brambory promíchal společně se strouhaným křenem. Šéfkuchař si přendal strouhanku z pánve do hrnce a brambory znovu dochutil. Hned nato nakrájel petržel a s troškou koriandru vše sesypal do strouhanky. Poté došlo na přípravu candáta, kterého si nejdříve řádně osolil a opepřil. Potom ho přesunul na olej s máslem a opékal kůží napřed. Zdeněk candáta ještě obalil strouhankou, nalil na něj zbytek omáčky z pánve a přehodil ho na pečící papír. Alice rybu nechala zapéct na 195°C po dobu pěti minut. Rybí omáčka se skládala z jarní cibulky, ke které společně přidali růžový pepř a nalili do pánve víno. Správně nezapomněli na máslo a vše nechali rozpustit mimo varnou desku, aby se neoddělil tuk a voda. Do omáčky lze případně dodat petržel a šťáva z citronu. Na závěr vyndali rybu z trouby a hlavní chod servírovali s připravenou rybí omáčkou a zeleninou. |
Recept: Hruškový závin
Ingredience:Suroviny
|
Postup:Alice podle pokynů šéfa oškrábala šest hrušek. Do hrušek přimísila hnědý cukr, trošku mleté skořice a mandle. Vše společně s hruškovicí promíchali. Krasojízda pokračovala v přípravě těsta. Stůl si posypali hladkou moukou a host začal, pomocí válečku, válet listové těsto. Průběžně si mouku podsypávali a jakmile bylo těsto tenké, nasypali na štrůdl strouhanku. Alice rozklepla a rozšlehala dvě vajíčka, kterými potřela těsto po jeho okraji. Poté přišlo na řadu zabalení směsi do těsta a založení konců dospod. Společně si připravili pečicí papír na plech, do kterého přenesli těsto. To znova celé potřeli vajíčkem. Závin propíchali na několika místech a poté již následovalo pečení na 180°C. K hruškovému štrůdlu si šéf ve spolupráci s hostem připravil vychlazenou tekutou šlehačku, kterou zlehka našlehali a přidali k ní trošku hruškovice. Ke konci už stačilo pouze vyndat hruškový závin z pečící trouby, na talíř nalít šlehačku a na vrch položit hruškový štrůdl. |
Pro naše zákazníky chystáme také spoustu prémiových služeb. Chcete vědět jaké? Podívejte se ».
Miele Center Vlášek
Showroom Miele najdete na adrese
Mrštíkova 2140/11 v Hradci Králové
nedaleko OC Futurum.
Proč nakoupit u nás
Jsme dlouhodobý a stabilní prodejce, již 23 let na trhu.
Dopravu a instalaci spotřebičů Miele máme po celé ČR zdarma.
Máme kamenný obchod v Hradci Králové.
Naprostou většinu zboží máme skladem.
-
Pracovní dny 9:00–18:00 Showroom Mrštíkova 2140/11, Hradec Králové
-
+420 777 922 700
(po-ne, 8:00 - 22:00) -
info@elektrovlasek.cz
Většinou odpovídáme do 2 hodin