Infolinka: +420 777 922 700 nebo +420 608 482 203 (po-ne, 8-22 hod.)
Jsme s Vámi již 23 let

Vaření s Miele a Zdeňkem Pohlreichem - 8.díl

Do pokračování seriálu “Vařte doma jako šéf!” a zároveň již 8. dílu série si pro tentokrát Zdeněk Pohleirch pozval herečku, moderátorku, choreografku a bývalou krasobruslařku Danu Morávkovou. Šlo jim to náramně a společnými silami uvařili výborné chody - telecí kýtu s okurkovým salátem a jako dezert čokoládové suflé.

Sledujte jak si poradili:


Recept na telecí kýtu s okurkovým salátem

Ingredience:

Suroviny
  • 750 g nových brambor
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 1 salátová okurka, oloupaná, zbavená semínek a nakrájená nadrobno
  • ½ červené cibule, nakrájené nadrobno
  • 1 svazek kopru, většina nasekaná nadrobno
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 4 telecí řízky (à 150 g)
  • 1 lžička rostlinného oleje
  • 4 lžíce zakysané smetany nebo majonézy
  • 1 lžička celozrnné hořčice
  • 1 hrst hladkolisté petržele, nasekané nadrobno

Postup:

Ze všeho nejdříve si Pohlreich se svým hostem připravili bramborový salát. Brambory předehřáli na 25-30 minut v parní troubě Miele. Dana se vrhla na přípravu okurkového salátu. Okurky zbavila jejich slupek a následně je nakrájela. Šéf mezitím vyndal brambory z trouby a nechal je zchladnout. Po zchladnutí je pouze nakrájel a dal do hrnce (slupku na nich záměrně nechal). Nezapomněl na opepření a osolení brambor. Do hrnce přidali také nasekanou listovou petržel a červenou cibuli. Na řadu přišel olejový ocet a malinko mléka. Vše poté zamíchali a na vrch všeho doplnili salát troškou citronové šťávy a kopru. Jako další krok bylo naklepání telecích řízků. Časté dotazy jsou vždy jestli solit a pepřit telecí řízky předem nebo až potom. Šéf se rozhodl pro ochucení předem. Pro lepší konzistenci přidal do salátu majonézu. Dana se pustila do přípravy samotného masa. Pánvičku rozpálili na sucho, aby se jí nepřipaloval olej. Společně obalili telecí kousky moukou a poté je oklepali. Maso vzali a přesunuli na pánev, do které po chvíli přidali také máslo. Když bylo maso uvařené, tak ho pouze přemístili z pánve na talíř. Ke šťáve na pánvi přilili víno a nechali ji odpařit. K zjemnění znova přidali máslo a kousky masa následně dali zpátky na pánev a promíchali. Na vrch přišla ještě nakrájená petrželka. Na konci již nezbývalo nic jiného než telecí kýtu se salátem naservírovat a užít si chuť hlavního chodu.

Recept: Čokoládové suflé

Ingredience:

Suroviny
  • 250 ml mléka
  • 3 vejce, žloutky a bílý zvlášť
  • 60 g krupicového cukru
  • 15 g hladké mouky
  • 15 g škrobové moučky
  • 30 g tmavé čokolády
  • rozlámané máslo na vymazání formiček

Postup:

Prvním krokem byla příprava samotné čokolády. Tu dali na pánev a nechali ji pomalu rozehřát. Dana dostala za úkol oddělit žloutky od bílků. Mezitím se Pohlreich chopil formiček, které vymazal máslem a přendal do ledničky Miele. Do připraveného hrnce přidali trochu mléka se škrobem a moukou. K vajíčkům přišla špetka cukru a následovalo šlehání, se kterým rád šéf vypomohl. Mističky vyndali z ledničky a ještě jednou je všechny promazali máslem. Připravili si oddělenou samostatnou nádobu, do které přesunuli bílkový sníh, mléko, rozehřátou čokoládu a žloutky - vše poté dohromady promíchali. Do jedné formičky nasypali cukr, pootáčeli ji dokola a zbytek cukru přesypali do zbylých. Sníh přidali do čokolády a rozmíchali ho způsobem překlápěním/přendáváním. Na závěr dali hmotu do formiček a strčili je všechny do trouby na 180°C na 9 minut. Po vytažení z trouby suflé krásně nabobtnalo a bylo připravené k ochutnání.
 

Pro naše zákazníky chystáme také spoustu prémiových služeb. Chcete vědět jaké? Podívejte se ».

Miele Center Vlášek

Showroom Miele najdete na adrese
Mrštíkova 2140/11 v Hradci Králové
nedaleko OC Futurum.

Zobrazit další kontakty
Nový showroom Miele! Nový showroom Miele!

Proč nakoupit u nás

Jsme dlouhodobý a stabilní prodejce, již 23 let na trhu.

Dopravu a instalaci spotřebičů Miele máme po celé ČR zdarma.

Máme kamenný obchod v Hradci Králové.

Naprostou většinu zboží máme skladem.

Heuréka